Biljna ulja

Biljna (bazna) ulja su masna ulja koja hrane i njeguju kožu. Služe i kao nositelji eteričnih ulja koja se u njima lako otapaju i bitno je da su hladno prešana i nerafinirana.
Biljna ulja se razlikuju po svojem sastavu, djelovanju i brzini upijanja u kožu. Hladno prešana i nerafinirana biljna ulja sadrže cijeli niz nezasićenih masnih kiselina poput omega 3 kiseline, vitamine i minerale.
Koriste za svakodnevnu njegu kože, ali i za specifične probleme  kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, dermatitisi i sl. Za terapiju se provodi i dermalno i oralno korištenje biljnih ulja.

Hrvatski proizvod

Certifikati

Organski uzgoj

Kako se dobivaju biljna ulja?

Da bi se ekstrakti biljaka mogli nazvati biljnim uljima, moraju se dobiti na jedan od ovih načina:

  • centrifugiranje
  • tiještenjem (ulja usplođa citrusa)
  • ekstrakcija n-heksanom
  • ekstrakcija superkritičnim ugljičnim dioksidom

 

Zašto koristimo biljna ulja?

Biljna ulja

Badem

Zemlja podrijetla: Hrvatska
Način dobivanja: destilacija vodenom parom biljke u cvatu
Djelovanjeomekšava kožu, ublažava upalne procese, svrbež i ljuštenje kože, ublažava pelenski osip i  tjemenicu. 
Bademovo ulje je jedno od najpoznatijih i najkorištenijih biljnih ulja. Glasi kao “univerzalno” ulje, što na neki način i jest istina.
S bademom nećete pogriješiti, bez obzira da li imate suhu kožu (koju hrani i vraća joj vitalnost) ili masnu kožu (u koju se brzo upija i ne ostavlja masan trag). 

Marelica

Zemlja podrijetla: Hrvatska
Način dobivanja: destilacija vodenom parom biljke u cvatu.
Djelovanje: Marelica (Prunus armeniaca) se također se brzo upija, lagano je, njeguje osjetljivu, suhu i dehidriranu kožu.
Odlična je za sve tipove kože jer omekšava i hidratizira kožu. Sadrži vitamin A, revitalizira i hrani kožu, obnavlja stanice kože. Sličnog je sastava kao i bademovo ulje, no ugodnijeg mirisa.

Argon

Zemlja podrijetla: Hrvatska
Način dobivanja: destilacija vodenom parom biljke u cvatu.
Djelovanje: Arganovo ulje (Argania spinosa) koristi se za njegu suhe kože, anti age kozmetiku, regenerira kožu, pomaže kod psorijaze i dermatitisa jer djeluje protuupalno i umirujuće.
Nije komedogeno, tj. ne začepljuje pore kože.
Bogato je oleinskom i linolnom kiselinom, karotenima i vitaminom E. Blagog je i neutralnog mirisa, fino se kombinira sa biljnim uljima ploda divlje ruže i košticama marelice.

Pratite nas

Jezik »